Welkom

Met de organisatie van pauzeconcerten en orgelconcertenorgelconcert 7 oktober vervult de Stichting Kunstcentrum Kloosterkerk een belangrijke culturele functie binnen de activiteiten van de Kloosterkerk. De monumentale kerk, die al decennia lang een innige band heeft met klassieke muziek, is het centrale podium voor de concerten. In de programmering wordt veel ruimte geboden aan "jonge" musici en wordt gestreefd naar een gevarieerd muziekaanbod van hoge kwaliteit. De pauzeconcerten mogen zich, mede door de vrije toegang, in een toenemende belangstelling verheugen.

Dit jaar is het respectievelijk 125 en 100 jaar geleden dat Hendrik Andriessen en Albert de Klerk - twee belangrijke Nederlandse (kerk)musici in de 20e eeuw - geboren werden. Ter gelegenheid hiervan is er op zaterdag 7 oktober (16.00 uur), drie dagen na de geboortedag van De Klerk, een concert waarin het werk van Andriessen en De Klerk centraal staat. Hieraan werken mee: Geerten van de Wetering (orgel), Gonny van der Maten (voordracht), Koperensemble 'Amici della Musica' o.l.v. Frank de Groot. Meer informatie vindt u hier en hier.

Namens het bestuur van de Stichting Kunstcentrum Kloosterkerk,

Jos Haslinger

Drs. Henri Roovers Fonds.